Onderwijsadvies

Het onderwijs is een dynamisch werkveld. Het staat continue onder de uitdaging om leerlingen en studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Terwijl we om ons heen zien dat de maatschappij en het beroepenveld sterk en snel veranderd, is het lastig om de toekomst te voorspellen. Maar de toekomst is wel iets waar een onderwijsinstelling zijn/haar studenten op dient voor te bereiden.

DSC_7155

Niet gek dat onderwijsinstellingen continue op zoek zijn hoe zij het beste hun onderwijs kunnen inrichten, zodat de student op de beste manier en met de juiste kennis en vaardigheden kan doorstromen naar de arbeidsmarkt. Een juiste onderwijsvisie, die de hele organisatie adopteert en uitdraagt, samen met innovatief onderwijs lijkt cruciaal.

Maar hoe formuleer je nu de juiste visie? Hoe zorg je dat medewerkers van de organisatie deze visie uitdraagt? Staat een visie gelijk aan goed onderwijs? Wat houdt innovatief onderwijs nu eigenlijk precies in? Hoe maak je onderwijs innovatief? Is het wel nodig om steeds het onderwijs te innoveren? Het zijn vele hamvragen waar geen één knip en klaar antwoord op is.

Niemand kan in de toekomst kijken en er is geen standaard antwoord op de vragen over visie en innovatief onderwijs. Adviezen zijn er wel in overvloed. Echter zijn vele adviezen gebaseerd op idealen van een persoon of commercieel van aard. Onafhankelijk advies op maat, dat tot stand komt samen met de onderwijsinstelling, geeft meer zekerheid, zorgt voor een richting die past bij een organisatie en geeft meer garantie op duurzaamheid.

Met mijn advies probeer ik mijn ervaringen mee te nemen en aan te sluiten bij hedendaagse theorieën. Trends onderscheidt ik van hypes.

 

Advertenties