CharlieTRANS

Charlie heeft heel wat te bieden door zijn menselijke bewegingen, gezichtsherkenning, kleur- en objectenherkenning, talloze sensoren, spraak en spraakherkenning. Zo kan Charlie ingezet worden als maatje om mee te leren, om een leerling te overhoren, om instructies te geven of voor één op één begeleiding. Charlie is goed in te zetten bij moeilijk lerende kinderen of kinderen met bijvoorbeeld autisme. Zo kan Charlie ondersteunen bij het aanleren van sociale vaardigheden. Charlie schrikt namelijk niet, geeft geen onverwachte reacties of bewegingen en laat zijn emoties duidelijk zien of zegt als hij iets niet leuk vindt. Charlie kan zelfs foto’s maken, mailen en feedback van bijvoorbeeld een overhoring verzenden naar de leraar.

Deze ideale collega is redelijk eenvoudig te programmeren in de software die door Aldebaran bijgeleverd wordt. Om meer uit Charlie te halen kan hij ook geprogrammeerd worden in de onderliggende taal. Deze programmeertaal is ‘Python’. Studenten van de lerarenopleiding ICT gaan met Charlie en deze taal aan de slag en bedenken een onderwijsconcept die ze vervolgens ook gaan realiseren.  Dit doen deze eerste jaars studenten binnen het vak ‘robotica’ en een project waar onderwijs en techniek samenkomen. Dit vak en dit project mag ik verzorgen waarbij ik hoop, ook wat van mijn studenten te leren over Charlie.

 

 

Advertenties

6 gedachtes over “NAO-robot Charlie

 1. Jeroen van Dingenen schreef:

  Hallo,
  Door mijn directeur Jos Lumanauw-van Ommen werd ik gewezen op Charlie en werd ik nieuwsgierig. Ikzelf ben speltherapeut en bij Fontys Hogeschool Pedagogiek Tilburg hebben we ook een spelkamer waar kinderen speltherapie krijgen. Studenten kijken hier dan mee. Jos was enthousiast en was benieuwd wat mogelijkheden in de spelkamer zouden zijn. Om eerlijk te zijn, ben ik dat ook wel dus mochten jullie nog een keer onderzoek willen doen naar de mogelijkheden van Charlie in een speltherapeutische omgeving, hou ik me graag aanbevolen.

 2. P schreef:

  Hallo,

  Ik ben leerkracht op het speciaal basis onderwijs in Zeist. Nu begint 7 oktober de Kinderboekenweek van 2015. Dit thema staat in het teken van de wetenschap ‘ raar maar waar’. Nu lijkt het mij enorm leuk om Charlie te betrekken bij onze openingsact voor de school. Mijn vraag aan jullie is of het mogelijk is dat Charlie hier bij kan zijn…. ?
  Met vriendelijke groet,
  Petra

  1. rickvermulst schreef:

   Beste Petra,

   Bedankt voor je interesse in de robot. Charlie gaat op 16 oktober al een rol spelen tijdens de Kinderboekenweek. De robot wordt verhuurd vanuit mijn werk bij Fontys Hogescholen. Op 7 oktober kan ik helaas niets voor je betekenen gezien ik als docent ook betrokken ben bij het primaire proces (uitvoeren onderwijs).
   Ik wens jou, je collega’s en de kinderen heel veel plezier tijdens de Kinderboekenweek.

   Groeten,

   Rick

   P.s. Voor eventueel nader contact zou ik je willen vragen via de ‘contact’ pagina een mail te willen sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s