Blow Our Minds #3

11082270_786348588109690_4442983217557254021_o

Zaterdagochtend om half 7, mijn wekker ontwaakt me uit een o zo fijne nachtrust. Tijd om op te staan, me op te frissen en naar de Tilburgse Spoorzone te rijden.  Want na 5 weken voorbereiding was dan eindelijk de dag: Blow Our Minds #3! Een dag-evenement bomvol positieve energie en gave workshops met een overkoepelend thema ‘Dingen Voor Elkaar Krijgen’. Bijzonder geschikt voor mensen met keuzestress, onzekerheden of gebrek aan actie en energie.

Na deelnemer van editie #2 was ik dit keer betrokken bij de organisatie en trainer van editie #3. Samen met Loes de Rooij hebben we de workshop SCH(AAP)?! ontwikkeld en uitgevoerd. Een workshop waarbij de schaap en aap als metafoor dient. Mensen conformeren zich vaak aan andere mensen of een organisatie(cultuur). Zonder dat men er altijd bewust van is, verliest iemand zijn eigen identiteit omdat hij/zij niet zichzelf kan zijn bij bepaalde groepen mensen. 10648946_786346511443231_3675203917893856469_oAlhoewel we als ‘apen’ worden geboren, groeit er langzaam (en niet altijd bewust) een ‘schaap’vachtje om ons heen. En sommige mensen voelen zich prettig in die schaapskleren. Geen probleem, maar een grotere groep ondervindt juist hinder of zijn bewust (opnieuw) opzoek naar hun eigen identiteit. Ze weten niet precies meer wie ze zelf zijn en mensen begrijpen elkaar slecht met alle gevolgen van dien. Niet bepaald bevorderend voor een vriendschap of het functioneren van en in een organisatie. Je wil en dient jezelf te kunnen zijn en iedereen dient in zijn waarden gelaten te worden. De workshop SCH(AAP)?! laat zien wat er onder de schaapkledij zit. Namelijk een aap. En niet alle apen zijn hetzelfde. De een is heel expressief en de ander juist heel gereserveerd bijvoorbeeld. Er zijn ‘gekleurde’ apen. In de workshop doen deelnemers meer inzicht op over zichzelf, maar ook over anderen. Met als doel jezelf en de ander te begrijpen en hoe je met die verschillen rekening kunt houden. Het Insightsmodel ligt onder de vertaling van de gekleurde apen.

 
Behalve het geven van een workshop heb ik zelf ook een workshop mogen volgen op deze Blow Our Minds (BOM). De workshop ‘Kom in Actie’ van collega-trainer Jelle Mosterd was mijn keus. Hier werd iedereen letterlijk in actie gezet, persoonlijke doelen opgesteld en keiharde afspraken gemaakt om deze doelen ook echt uit te voeren. Naast een palet van workshops waren er algemene programma onderdelen. 11120085_786347544776461_2255204648335536933_oRudy van Beurden -initiatiefnemer van BOM- verzorgde deze algemene onderdelen. En wat doet hij dat goed! Hij krijgt het voor elkaar om mensen binnen 1 minuut te laten stralen van oor tot oor en om mensen met elkaar in contact te brengen. De staande ovatie op het inmiddels steeds beroemdere blauwe (Ikea) krukje van Rudy mocht niet ontbreken. Menig deelnemer heeft daar even, gewoon zonder enige aanleiding, kunnen genieten van een ongekend kippenvel gevoel. De lunch tijdens de dag mag ook niet ongenoemd blijven. De jonge heren van BestPriceCatering hebben een meer dan heerlijke en goed verzorgde lunch verzorgt. Leuk om te zien hoe zij dit passievol hebben verzorgt en zich betrokken voelde met de hele BOM-dag.

Al om al een super gave dag met een heerlijke energieke en positieve sfeer. Gaaf om mensen te zien open bloeien. Het woord ‘positiveren’ is bij BOM meer dan toepasselijk. Een woord dat officieel nog niet bestaat. Althans, het staat nog niet in de Dikke van Dale. Maar daar komt verandering in als het aan Rudy van Beurden ligt. Zijn doel is om in 2017 dit woord in de Dikke van Dale te krijgen. Voorwaarden van de woordenboekgigant is dat het woord dan minstens 3 jaar overal in Nederland gebruikt moet worden, alvorens ze het opnemen. Mijn oproep is dan ook om hier aan bij te dragen. Ik deel dit doel van Rudy, want waar ben ik anders met mijn persoonlijke ambitie om het onderwijs te ‘positiveren’ ?!
11090901_10153489861880283_6528817734748467433_o

Baal je nu dat je niet bij de BOM-dag aanwezig bent geweest? Ze zijn nog niet gepland, maar er komen er wellicht meer. Houdt de website http://www.blowourminds.nl daarom in de gaten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Kijk voor meer foto’s op de facebookpagina van Blow Our Minds: www.facebook.com/blowourminds

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s