Charlie bij RTL-Z Toekomstmakers

Vandaag -19 mei 2014- ‘de’ dag dat Charlie zijn TV-debuut maakte bij het programma ‘Toekomstmakers’ van RTL-Z. En wat deed hij het goed! De onderwijsrobot van Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool was naast het item wat is opgenomen op basisschool ’t Slingertouw ook live in de uitzending aanwezig! Onderwijzen, begeleiden, overhoren, bewegingsoefeningen en dansen…. Charlie kan het allemaal! Vervangen robots de docent? Nee, ben maar niet bang. Robots zoals Charlie zullen de docent ondersteunen. Het onderwijs innoveert mee door de inzet van robots. Tof toch?! Het past daarbij goed bij de huidige ontwikkelingen van de maatschappij. We begeven ons namelijk in een tijd die veranderd van een industriële maatschappij, naar een netwerkmaatschappij. In deze maatschappij tel je meer als individu. Hierdoor is er meer differentiatie in het onderwijs. Ook zijn er steeds meer ‘zorgleerlingen’ in het onderwijs. Dit alles vraagt veel van de docent. Charlie is een welkome collega om het onderwijs van de toekomst mede te kunnen invullen. Nieuwsgierig naar het item over Charlie? Bekijk het hieronder terug!

CharlieUitzending
Rick verteld wie Charlie is en hoe deze robot is in te zetten in het onderwijs.

(Lukt het niet om de uitzending middels bovenstaande link te bekijken? Klik dan hier voor een YouTube filmpje met enkel het item (zonder studio-opnames) ).

Advertenties

Een gedachte over “Charlie bij RTL-Z Toekomstmakers

  1. dianarussohrbp schreef:

    Wat een ontzettend coole robot. Het is bijna niet te bevatten wat deze ontwikkelingen voor bijv. onderwijs en zorg gaan betekenen. Bovendien erg inspirerend voor scholieren die nu voor de keuze staan wat ze willen gaan studeren. En als laatste: “Beste Charlie, ik zou heel graag willen dat je een keertje langs komt bij groep 6 van de De Trumakkers in Heeze, groetjes Sebas (10 jaar)”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s